English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Μπουγάτσα αλμυρή

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 205 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 6 αυγά
- 400 γρ. γάλα

Υλικά για τη γέμιση
- 1/2 κιλό πικάντικη φέτα
- 220 γρ. μυζήθρα ανάλατη
- 200 γρ. γραβιέρα
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
- Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. - Προσθέτετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. - Σ’ ένα ταψί στρώνετε 3-4 φύλλα αλείφοντας τα καλά με βούτυρο. - Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μίγμα τυριών. - Στρώνετε άλλο ένα φύλο. - Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. - Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνεια της μπουγάτσας άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. - Χαράζετε σε κομματάκια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. - Χτυπάτε τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνετε και με αυτά τη μπουγάτσα. - Αφήνετε για 1 ώρα μέχρι ν’ απορροφήσει το γάλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφιερωμένη συνταγή στην Χριστίνα ;-) https://twitter.com/#!/CristinaSouzi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts