English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Καλτσούνια Πασχαλινά (Ανδριώτικα)

Υλικά
2μιση κιλά ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
300 γραμ. κουκουνάρι
300 γραμ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1280 γραμμ καρύδι χονδροκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2μιση κιλά μέλι
Άχνη ζάχαρης
Ανθόνερο
1 φύλλο ζυμαριού

Εκτέλεση
Τρίβετε στον τρίφτη την ψίχα ψωμιού ή την θρυμματίζετε στο μπλέντερ και την βάζετε σε ένα τάπερ να μην ξεραίνεται.
Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι να γίνει αρκετά ρευστό και το ρίχνετε σένα μεγάλο μπόλ. Ξεπλένετε το κατσαρολάκι με μία κουταλιά νερό και το ρίχνετε επίσης στο μπόλ. Αδειάζετε μέσα στο μπόλ με το μέλι την ψίχα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε.
Τα βάζετε σ 'ένα ταψί και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Ανοίγετε 2 πολύ λεπτά φύλλα ζυμαριού. Στη μία πλευρά του φύλλου κατά μήκος βάζετε κατά τακτά διαστήματα απο μία κουταλιά της γέμισης. Διπλώνετε τα φύλλα ωστε να σκεπαστεί η γέμιση και τα πλέθετε/τυλίγετε ούτως ώστε τους δώσετε ένα μακρόστενο σχήμα. Τα κόβετε σε κομμάτια, τα βουτάτε στο ανθόνερο για δευτερόλεπτα και μετά στη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνετε μερικές ώρες στην άχνη!
Μετά τα βγάζετε και τα σερβίρετε. Δεν θέλουν ψήσιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts