English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Πασχαλινά Φρυγαδέλια Ρουμελιώτικα

Υλικά  
4 αρνίσια συκωτάκια
2 αρνίσιες μπόλιες
Χυμό 3 λεμονιών
1 κουτ. Λάδι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε φέτες. Πλένετε καλά τις μπόλιες και τις βάζετε σε μπολ με νερό και τον χυμό λεμονιού για 30 λεπτά, να ασπρίσουν και να τους φύγει η "βαριά μυρωδιά". Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και αφειρείτε τα χοντρά κομμάτια. Κρατάτε αυτά που σχηματίζουν ένα λεπτό δίχτυ. Κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε τα συκώτια και τα πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Παίρνετε κομμάτι-κομμάτι από τα συκώτια και τα τυλίγετε στα κομμάτια της μπόλιας. Βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψάκι. Περιχύνετε με χυμό λεμονιού, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, να ψηθούν για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα 1-2 φορές, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ' όλες τις πλευρές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts