English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Απριλίου 2012

Χταπόδι στιφάδο

Υλικά
2 κιλά χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κόκκους μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης
Ξίδι
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τόσο νερό όσο να το σκεπάζει, ρίχνετε ξίδι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι, προσθέτετε τα κρεμμύδια καθαρισμένα και τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες και σοτάρετε. Προσθέτετε και το χταπόδι, συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το σοτάρισμα, και κατόπιν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts