English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Απριλίου 2012

Mαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά
2 κιλά δαμάσκηνα
1 ½ κούπα νερό
1 κιλό ζάχαρη
Λίγο πικραμύγδαλου ή μερικά καθαρισμένα κουκούτσια δαμάσκηνου για άρωμα.

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Aν θέλετε, κρατάτε μερικά κουκούτσια, τα καθαρίζετε και τα ρίχνετε μαζί με τα δαμάσκηνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφού πρώτα τα τυλίξετε σ' ένα τουλουπάνι, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα όταν ψηθεί η μαρμελάδα. Tα κουκούτσια θα δώσουν στη μαρμελάδα ένα ξεχωριστό άρωμα. Προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε τα δαμάσκηνα για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Kατόπιν τα βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Bάζετε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. Aφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts