English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Μαΐου 2012

Πατσαβουροτυρόπιτα

Υλικά
5-6 φύλλα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
3/4 τυρί φέτα (τριμμένη)
1/4 κεφαλοτύρι σκληρό (τριμμένο)
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Λίγο πιπέρι
λάδι (για το λάδωμα των φύλλων)
2 αβγά

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά με τη ρίγανη, το πιπέρι και το 1 αβγό, να γίνει μείγμα και ξεκινάμε:
Σε ταψί απλώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο απο το μείγμα. Το τσαλακώνουμε σαν μακρουλή λωρίδα προς την άκρη του ταψιού, και το ακουμπάμε σε μια άκρη του πάγκου.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλα. Ύστερα τα βάζουμε όπως είναι τσαλακωμένα στο ταψί και τα στρώνουμε (αν χρειάζεται) για να καλυφθούν τυχόν κενά στο ταψί. Ραντίζουμε με λάδι που το αναδεύσαμε με το 2ο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Αφιερωμένη συνταγή στην Χριστίνα ;-) https://twitter.com/#!/CristinaSouzi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts