English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Τούρτα μανταρίνι

Υλικά
για το παντεσπάνι 
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
1 μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
τρίμμα ενός μανταρινιού
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
2 κουταλιές μαρμελάδα μανταρίνι

για την κρέμα 
2 ποτήρια χυμό μανταρίνι
3-5 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
Καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και την άλλη μισή με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι και αφού τα χτυπήσουμε καλά, βάζουμε το μείγμα στο ταψί (προτείνεται μέγεθος Νο 22) ή σε πυρέξ. Το αφήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας καλά τα υλικά. Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια. Το ένα από τα δύο κομμάτια το τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε από πάνω ½ ποτήρι χυμό μανταρίνι, το αλείφουμε με τη μαρμελάδα και τέλος βάζουμε από πάνω του το 1/3 της κρέμας.
Κατόπιν βάζουμε επάνω του το άλλο κομμάτι παντεσπάνι στο οποίο περιχύνουμε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι. Τέλος στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα συμμετρικά σε όλο το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε το καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts