English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Μαΐου 2012

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
800 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
2-3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο,δυόσμος, ρίγανη) ή 2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα ξερά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί
αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, κάνουμε στο καθένα μία λακκουβίτσα, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί και το ξαναπλάθουμε, για να κλείσει.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε μ'αυτή τα μπιφτέκια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...