English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Μαΐου 2012

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
800 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
2-3 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο,δυόσμος, ρίγανη) ή 2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα ξερά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί
αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός βασιλικός
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια, κάνουμε στο καθένα μία λακκουβίτσα, βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί και το ξαναπλάθουμε, για να κλείσει.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατόπιν βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε μ'αυτή τα μπιφτέκια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts