English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Μαΐου 2012

Κοτοσαλάτα ή Τονοσαλάτα βιδωμένη του Αμελή!

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια βίδες (περίπου ¾ του πακέτου)
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
ή
2 Τόνους (σε νερό)
1 μαγιονέζα (μικρό μέγεθος)
1 κονσέρβα καλαμπόκι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση (κοτόπουλο):
Βράζουμε τα μακαρόνια (υπενθυμίζω όχι όλο το πακέτο αλλά τα ¾) τόσο όσο να μη λασπώσουν (ψιλό-αλτέντε), περίπου 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο λάδι βράζουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε την κονσέρβα με το καλαμπόκι για να φύγουν τα νερά. Αφού κρυώσουν τα μακαρόνια και το κοτόπουλο, παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ, αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τα μακαρόνια , το καλαμπόκι, την μαγιονέζα και προσθέτουμε το αλάτι με το πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση (τόνος):
Η διαδικασία είναι η ίδια όσο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο τέλος στο ανακάτεμα προσθέτουμε τον τόνο και προσέχουμε το αλάτι!

Καλή όρεξη!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...