English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Μαΐου 2012

Ρυζόπιτα Λευκάδας

Υλικά
6-8 αβγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού κοφτά ρύζι
6 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
λίγη ζάχαρη
λίγο βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με το νερό και προσθέτουμε το ρύζι να πάρει δύο βράσεις. Κατόπιν το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά και τους προσθέτουμε λίγο λίγο το ρύζι, προσέχουμε να μήν «κόψει» το αβγό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην πιάσει κρούστα το μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι ή βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τυρί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα στους 180. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...