English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Μελιτζάνες με ρεβίθια (Αραβικά Εμιράτα)

Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ρεβίθια ελαφρώς βρασμένα (να κρατάνε)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε παχιές στρογγυλές φέτες και τις ξεπικρίζουμε μέσα σε αλατόνερο για 3-4 ώρες, αλλάζοντας μια-δυο με νερό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα ρεβίθια ανακατεμένα με την ντομάτα και το νερό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. (Το μείγμα των ρεβιθιών πρέπει να αρχίσει να βράζει.) Έπειτα από 30’-40’ αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη περίπου 15’ στους 180 ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Καλό είναι το φαγητό αυτό να το έχουμε ετοιμάσει 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...