English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Μαΐου 2012

Σαραγλάκια με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά 
1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα και τα μπισκότα. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα σαραγλί με τον εξής τρόπο. • Αλείφετε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση και αλείφετε πάλι με βούτυρο. • Απλώνετε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλου και τυλίγετε σε ρολό. • Πιέζετε τις δύο άκρες προς τα μέσα για να ζαρώσει το φύλλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά. Τα τοποθετείτε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180° C για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts