English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Μαΐου 2012

Πάστα της Μύλου

Υλικά
7 Αυγά
250 γραμμ. Σιμιγδάλι
1 λ. Γάλα
350 γραμμ. αλεσμένη Αμυγδαλόψιχα
500 γραμμ. Ζάχαρη
800 γρ. γλυκό Βανίλια
1 Λεμόνι
3 σταγόνες εσάνς Πικραμύγδαλου
1 κουτ. γλ. σκόνη Βανίλια

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Προσθέτουμε 250γρ ζάχαρη μέσα στους κρόκους και τους χτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά. (Προσοχή το γάλα πρέπει να είναι ζεστό για να μην κόψει το μείγμα.) Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαρέγκα. Παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ένταση) με την υπόλοιπη ζάχαρη [250γρ.]. Στη κρέμα που έχει κρυώσει ρίχνουμε σκόνη βανίλια, σταγόνες από άρωμα πικραμύγδαλου και ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε 350 γρ. τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα. Προσεκτικά όμως γιατί αν την ανακατέψουμε πολύ μπορεί να ξεφουσκώσει. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βάζουμε γλυκό υποβρύχιο (βανίλια) σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να γίνει σαν σιρόπι. Γίνεται και σε μπεν μαρι.
Δεν τη λιώνουμε πολύ την βανίλια να μην γίνει σιρόπι και πιει μέσα το γλυκό. Απλώνουμε γρήγορα γρήγορα –γρήγορα στη πάστα μύλου για να μη κρυώσει. Η βανίλια δίνει γλυκιά γεύση. Οπότε το γλυκό χρειάζεται πολύ λεπτή επικάλυψη για να μην γλυκάνει πολύ.. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει η βανίλια (να γίνει σαν γλάσο) και είναι έτοιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts