English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Μαριναρισμένες καπνιστές ρέγκες (Σκοτία)

Υλικά για 2 άτομα:
4 φιλέτα καπνιστής ρέγκας
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
5 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.κ. μουστάρδα σε σκόνη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ροδέλες κρεμμυδιού
μαϊντανό και πάπρικα,

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις ρέγκες. Τις βάζουμε με την πέτσα κάτω, κρατάμε την άκρη και βγάζουμε το ψαχνό του ψαριού με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε μια κανάτα χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από ροδέλες κρεμμυδιού, μαϊντανό και πάπρικα) προσθέτοντας όσο πιπέρι θέλουμε. Βάζουμε τις ρέγκες σε ένα ρηχό πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για οκτώ ώρες τουλάχιστον.
Γυρίζουμε τις ρέγκες στη μαρινάτα κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Για να σερβίρουμε βγάζουμε τις ρέγκες από τη μαρινάτα και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις διπλώνουμε και τις τοποθετούμε σε μια στρώση σε ένα πιάτο. Τις περιχύνουμε με το μαρινάρισμα και τις γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και την πάπρικα.
Σερβίρουμε τις ρέγκες κρύες με ψωμί σικάλεως ή ψωμάκια, βούτυρο και λευκό ξηρό κρασί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts