English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

25 Μαΐου 2012

Χωριάτικη μακαρονάδα

Υλικά
1 κιλό Μακαρόνια λαζάνια
1 μέτριο Κρεμμύδι
1 Πράσινη πιπεριά
1 Κίτρινη Πιπεριά
2 κουτ. σουπ. Κάππαρη
1 κουτί αποφλοιωμένα Ντοματάκια
200 γρ. σκληρή Φέτα
λίγος φρέσκος ή ξερός Βασιλικός
1 κούπα Λάδι
1 μεγάλο (χωριάτικο χοιρινό) Λουκάνικο

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο από το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε λίγο περισότερο τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε τα ντοματάκια αφού όμως πρώτα το μισό κουτί το έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει περισσότερο υγρό. Βάζουμε 1 και μισή κούπα νερό, αλάτι, βασιλικό, κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ παίρνουμε το λουκάνικο και του βγάζουμε τη μεμβράνη του. Παίρνουμε το υλικό που υπάρχει μέσα και στα μέσα του βρασίματος της σάλτσας το ρίχνουμε μέσα. Τότε ανεβάζουμε και τη θερμοκρασία της σάλτσας για να αρχίσει να δένει. Προς το τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίξουμε , ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα, τη φέτα σε μέτρια κομμάτια θρυμματισμένη ανακατεύουμε καλά και προσφέρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts