English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Μαΐου 2012

Σαλάτα Φραστανά της Γιαγιάς Γιαννούλας

Υλικά
2 πορτοκάλια φαγητού
10 μαύρες ελιές καλαματιανές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο καυτερό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τις φλούδες, τις ίνες και τα κουκούτσια, βγάζοντας τα 'φιλετάκια' και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα τοποθετούμε στο μπολ με τα πορτοκάλια, προσθέτουμε τον άνηθο, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για λίγη ώρα να μαριναριστούν (να τραβήξουν) και τοποθετούμε τα 'φιλετάκια' σε ένα πιάτο κυκλικά σαν κεραμίδια γύρω-γύρω. Στη μέση βάζουμε τις ελιές και γαρνίρουμε με ένα ματσάκι άνηθο. Όλα τα υλικά να είναι κρύα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts