English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Χοιρινό βινταλού (Ινδία)

Υλικά για 4 άτομα:
120ml σος βινεγκρέτ
500γρ. χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κ.γ. σπόρους μουστάρδα
1 κ.γ. σπόρους κύμινο
5-6 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
15γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη
4 γαρύφαλλα
2,5 ξυλάκια κανέλα
6-8 κόκκους πιπέρι
6-8 φύλλα κάρι
3 κ.σ. λάδι
500γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. τούμερικ
αλάτι
κορίανδρο ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το χοιρινό με λίγο λάδι και με μια κουταλιά της σούπας νερό. Το στραγγίζουμε και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε καλά το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κύμινο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την κανέλα, το πιπέρι μαζί με λίγο τζίντζερ. Προσθέτουμε στην καυτερή σάλτσατο χοιρινό και το ανακατεύουμε. Καλύπτουμε και μαρινάρουμε για 15΄-20΄.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φύλλα κάρι ώσπου να αποκτήσουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο χοιρινό, τις ντομάτες και το τούμερικ, και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η ντομάτα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τζίντζερ και αλάτι κατά προτίμηση. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40΄-50΄ ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, αλλά προσέχοντας το μείγμανα παραμείνει πηχτό.
Τελειώνοντας γαρνίρουμε με κορίανδρο και σερβίρουμε με ρύζι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts