English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Μαΐου 2012

Σαλιγκάρια στιφάδο

Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι ξύδι
2 κονσέρβες ντοματάκι
6 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Στρώνετε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε εκεί τα σαλιγκάρια -Κάθε μέρα αλλάζετε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκετε καθαρό -Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα -Πλένετε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για μισή ώρα περίπου -Τα βγάζετε τα πλένετε ξανά και σπάτε το πίσω μέρος από το κέλυφος -Από βραδύς μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε σε μία λεκάνη με νερό τα κρεμμυδάκια και την άλλη μέρα να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και χωρίς δάκρυα...
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν -Προσθέτετε το σκόρδο, την τομάτα και όλα τα μυρωδικά και καλύπτετε με νερό -Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου και προσθέτετε τα σαλιγκάρια -Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...