English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Μαΐου 2012

Κουρού τυροπιτάκια

Yλικά
για τη ζύμη
5 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
Αλεύρι όσο πάρει
Λίγο αλάτι

για τη γέμιση
400 τυρί της αρεσκείας σας
2 αυγά
λίγο δυόσμο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν-πάουντερ και τη μαγιά. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένας αφράτος χυλός. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το δουλεύουμε με το χέρι έως ότου η ζύμη να μην κολλά στο χέρι μας. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος 1/2 ή 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει ακόμα πιο αφράτη.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζυμή σε πέντε μπάλες και ανοίγουμε κάθε μια σε ένα φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε τετραγωνάκια (σε κάθε φύλλο βγάζουμε περίπου 8 τετραγωνάκια).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί με τα τρία αυγά και το δυόσμο για να φτιάξουμε τη γέμιση. Βάζουμε μια κουταλιά της γέμισης στο κάθε τεραγωνάκι και το τυλίγουμε σαν τρίγωνο.
Βάζουμε σε ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε εκεί τα τυροπιτάκια, σε απόσταση, γιατί όταν ψήνονται φουσκώνουν. Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts