English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4 Μαΐου 2012

Μανιταρογαλοπουλόπιτα by Act

Η 19η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Μανιταρογαλοπουλόπιτα". Την εμπνεύστηκα και την πρωτόκανα πριν λίγα χρόνια, σήμερα όμως την έφτιαξα με κάποιες αλλαγές/προσθήκες.
Υλικά
500γρ. χωριάτικα φύλλα (έτοιμα κατεψυγμένα)
2 κιλά μανιτάρια φιλεταρισμένα (κονσέρβα)
20 φέτες καπνιστής γαλοπούλας (ψιλοκομμένες)
1/4 κατσικίσια φέτα (θρυμματισμένη με τα χέρια μας)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε σε νερό και τα στραγγίξουμε) μαζί με τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα: φέτα, γαλοπούλα, σιμιγδάλι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί που το έχουμε απο πριν στρώσει με τα μισά χωριάτικα φύλλα (λαδώνοντας τα μεταξύ τους). Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με το γάλα (ανακατεμένο με λίγο λάδι).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά κι έτοιμη η "Μανιταρογαλοπουλόπιτα"!
(Στο λάδωμα των φύλλων να είστε ιδιαίτερα φειδωλοί διότι τα μανιτάρια έχουν ήδη αρκετό λάδι απ'το σωτάρισμα τους κι έχουν και την ιδιότητα να "βγάζουν υγρά" στο ψήσιμο)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...