English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Ιουνίου 2012

Γλυκό μανταρίνι, για να ξεκινήσει γλυκά ο Ιούνιος και το καλοκαίρι

Υλικά:
1 κιλό πολύ μικρά μανταρίνια
1 ½ κιλό ζάχαρη
5 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
½ κούπα γλυκόζη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα ξεπικρίζουμε βράζοντας τα 3 φορές από 10` σε καινούριο πάντα νερό. Μετά το πρώτο βράσιμο, τα κρυώνουμε λίγο και τα τριπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια από το μέρος του κοτσανιού ως την άλλη άκρη. Όταν τελειώσουμε και με το τρίτο ξεπίκρισμα, στραγγίζουμε τα μανταρίνια, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πατάμε ένα ένα να φύγει λίγο το νερό τους και τ'ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει 10` και ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια. Τα βράζουμε 15` και τα αφήνουμε να σταθούν ως την άλλη μέρα. Ρίχνουμε τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
 Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα φυλάμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts