English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1 Ιουνίου 2012

Καρδιά σοκολάτας

Φτιάξτε την στον καλό σας/καλή σας, η αναθέρμανση του έρωτα ξεκινάει απο το στομάχι..
Υλικά:
για το παντεσπάνι:
3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα κόκκινη
4 κρόκους και 4 ασπράδια (χωριστά)
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γραμ. βιτάμ
2 κουτ. σούπ. κακάο
2 βανίλιες

για το σιρόπι:
3 κουταλιές λικέρ (ότι γεύση θέλετε) ή κονιάκ
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

για την κρέμα:
700 γραμ. γάλα φρέσκο
2 αυγά
3 κουταλιές σούπ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπ. βιτάμ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπ. κακάο
2 βανίλιες

για την σαντιγί:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 κουτ. σούπ. κακάο
4 κουτ. σούπ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Στο μπολ που έχουμε χτυπήσει το βούτυρο ρίχνουμε τους κρόκους, το γάλα, τις βανίλιες και το αλεύρι ανακατέυοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα, τέλος προσθέτουμε και το κακάο, μόλις δέσουν όλα τα υλικά μας βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω) μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό γύρο στα 45 λεπτά.
Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε το αλεύρι σε μισό ποτήρι γάλα να( διαλυθεί πολύ καλά) και το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κακάο και το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει ή κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για το σιρόπι, βάζουμε το λικέρ με το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι να ζεσταθούν. Ετοιμάζουμε την σαντιγί σοκολάτας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την φυτική σαντιγί,τη ζάχαρη και το κακάο στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται στον αναδευτήρα.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε 2 η 3 κομμάτια (φέτες) ανάλογα το ύψος που έχει πάρει. Παίρνουμε το κάτω κομμάτι από το παντεσπάνι το τοποθετούμε πάνω στο δίσκο και βάζουμε και το τσέρκι ( για να μη μας βγει η κρέμα απ`έξω), το ραντίζουμε με το σιρόπι, βάζουμε μια στρώση κρέμας και βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι,το ραντίζουμε κι αυτό με το σιρόπι, ξαναστρώνουμε κρέμα και σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι. Στρώνουμε από πάνω με σαντιγί και αυτοσχεδιάζουμε με κορνέ.
Στολίζουμε την τούρτα με σοκολάτα κουβερτούρα και φράουλες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts