English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2 Ιουνίου 2012

Λιβανέζικο κιμπέ

Υλικά:
350 γρ. κιμά αρνίσιο
150 γρ. αλεσμένο πλιγούρι
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα ξερό θυμάρι
1 πρέζα κανέλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

για τη γέμιση:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη ψίχα κουκουναριού
½ κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ψίχα του κουκουναριού και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Για τον κιμά πρώτα βάζουμε το αλεσμένο πλιγούρι σε μία λεκάνη με νερό για 15 περίπου λεπτά, μετά το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά το πλιγούρι με τον κιμά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το θυμάρι, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Χωρίζουμε τον κιμά σε 16 μερίδες. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε κάθε μερίδα σε σχήμα αυγού. Φτιάχνουμε μία τρύπα στη μέση, βάζουμε λίγη γέμιση και του δίνουμε πάλι το ίδιο σχήμα. Επαναλαμβάνουμε με τον υπόλοιπο κιμά και τη γέμιση. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Έτσι σερβίρουμε το κιμπέ ως ορεκτικό με γιαούρτι και σαλάτα. Μπορούμε να σερβίρουμε το κιμπέ και ως κυρίως πιάτο. Σ' αυτήν την περίπτωση θα διπλασιάσουμε την ποσότητα των υλικών. Θα ετοιμάσουμε με την ίδια διαδικασία τον κιμά και τη γέμιση. Θα απλώσουμε το μισό κιμά σε ένα ταψί, θα στρώσουμε από πάνω τη γέμιση και θα σκεπάσουμε με το δεύτερο μισό του κιμά. Θα ψήσουμε το κιμπέ στο φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία (200 βαθμούς Κελσίου) για 1 περίπου ώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...