English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Ιουνίου 2012

Μια διαφορετική συνταγή για μπιφτέκια

Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσσιο καθαρό
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ όπως είναι (δεν το αραιώνουμε).
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλυτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
1-2 κουταλάκια χυμό λεμόνι
1 αβγό
1 ψωμάκι άσπρο για σάντουιτς μουσκεμένο και στιμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
1/2 κούπα τριμένο τυρί για μακαρόνια
1 φλ. γαλέτα τριμένη
1 Κόκκινη πιπεριά φλωρίνης φρέσκια τριμμένη στο τρίφτη ή χοντροαλεσμένη στο μπλέντερ
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά, ρίγανη, λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε στον κιμά μας.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο μίγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε όποιο μέγεθος μας αρέσει.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts