English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό παρφέ με ξηρούς καρπούς

Υλικά: 
6 ασπράδια
20 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
70 γρ. φουντούκια (κομμένα και καβουρδισμένα)
70 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και καβουρδισμένα)
70 γρ. φυστίκια (κομμένα και καβουρδισμένα)
400 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με την ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και το μέλι. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Με σύρμα ή στο μίξερ χτυπάτε τ΄ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ και προσθέτετε τ΄αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα φυστίκια.
Ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι στη μαρέγκα και ανακατεύετε καλά.
Αυτό το μίγμα το προσθέτετε στη συνέχεια στη σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Γεμίζετε μπωλάκια και τα αφήνετε τουλάχιστον για 1 μέρα στην κατάψυξη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts