English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Γρανίτα βύσσινο

Υλικά:
1 κιλό βύσσινο (περίπου 650 γρ. καθαρό βάρος φρούτου)
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 φύλλο ζελατίνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Πλένουμε, στραγγίζουμε σε τρυπητό τα βύσσινα, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 3 λεπτά. Βουτάμε το φύλλο ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά και κατόπιν παίρνουμε τη ζελατίνη, που έχει μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, προσθέτουμε τον πολτό του βύσσινου, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα του βύσσινου σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος και μετά στην κατάψυξη. Μόλις το μείγμα έχει αρχίσει να παγώνει (περίπου σε 3-4 ώρες), το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη ή με μπλέντερ χειρός. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, για να ξεσβολιάσει και να αφρατέψει η γρανίτα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη και την αφήνουμε 5-6 ώρες να παγώσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts