English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14 Ιουνίου 2012

Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλου για την ψησταριά

Υλικά
500 γρ. Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά τσίλι
1 σκελίδα  σκόρδο (πολτοποιημένη) 
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές λάδι
2 μέτριες ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές

Εκτέλεση
Κόψτε το κοτόπουλο σε όσο χοντρά κομμάτια θέλετε για τα σουβλάκια σας. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τις σάλτσες, το μέλι, το λάδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατώστε καλά. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 4 ώρες (ή απο τη νύχτα). Στραγγίστε το κοτόπουλο και φυλάξτε τη μαρινάτα.
Περάστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές στα σουβλάκια. Ψήστε αλείφοντάς τα μερικές φορές με τη μαρινάτα και γυρνώντας τα μόνο μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα (αλλά όχι να "στεγνώσουν").
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts