English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24 Ιουνίου 2012

Ταλιατέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια και μανιτάρια

Υλικά 
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 πακέτο ταλιατέλες
300γρ. μοσχαρίσιο κρέας λεπτοκομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
1 κουτ. σούπας κάπαρη
3 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
1/2 πακέτο κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια της αρεσκείας μας. 
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάροντας κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κάπαρη και το θυμάρι (σε λίγο ελαιόλαδο).
Σβήνουμε με μαυροδάφνη και προσθέτουμε χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα φιλετάκια και το μαϊντανό.
'Έχουμε ήδη βράσει τις ταλιατέλες μας (χρωματιστές για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα) και σερβίρουμε με τα φιλετάκια μας, ενώ τέλος περιχύνουμε με τη συνοδευτική σάλτσα τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...