English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Ιουνίου 2012

Αγγλικό κέικ με κεράσια και σταφίδες

Υλικά
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι τις σούπας ρούμι
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
300 γρμ αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταφίδα μαύρη 
100 γρ. σταφίδα ξανθή 
200 γρ. κεράσια 
2 κουταλιές τις σούπας λικέρ κεράσι

Εκτέλεση
Χτυπήστε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει προσθέστε το ρούμι το αλάτι και τα αυγά.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το κουταλιά κουταλιά στο βούτυρο ενώ θα χτυπάτε αδιάκοπα.
Πλύντε τις σταφίδες και αφήστε τις να στραγγίσουν καλά.
Κόψτε στη μέση τα πλυμένα κεράσια και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Αναμίξτε καλά τα κεράσια με τις σταφίδες και περιχύστε τα με το λικέρ.
Προσθέστε τα φρούτα στη ζύμη και ανακατέψτε πολύ καλά.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίξτε μέσα τη ζύμη και ψήστε το κέικ για 60 λεπτά περίπου, σε θερμοκρασία 185 βαθμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts