English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Ιουνίου 2012

Πιταρούδια, ρεβυθοκεφτέδες (Ρόδος)

Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ ξερός δυόσμος
1 φλιτζάνι νερό
300 γρ. αλεύρι
αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Από βραδύς μουλιάζετε τα ρεβύθια .Τη επόμενη μέρα τα τρίβετε για να ξεφλουδιστούν.
Σ ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα ρεβύθια. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι,το δυόσμο τριμμένο τις ντομάτες ,ρίχνετε νερό και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά το υδαρές μείγμα.
Σένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
Παίρνετε με το ένα κουτάλι το μείγμα και το τοποθετείτε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts