English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Ιουνίου 2012

Κανελόνια Κρητικά με κιμά

Υλικά:

  • Υλικά για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 4 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 κιλού κιμά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 4 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιο
  • Για σερβίρισμα: ανθότυρο ξερό, τριμμένο


Εκτέλεση:
Βάζετε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μπόλ και κάνετε μία λακκουβίτσα στη μέση. 
Ρίχνετε εκεί τα χτυπημένα αυγά. Αναμειγνύετε με τα χέρια σας λίγο-λίγο το αλεύρι με τα αυγά και συνεχίζετε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα - αν κολλάει η ζύμη - και ζυμώνετε για 5 λεπτά.  Τυλίγετε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με τον κιμά σε 3 κουταλιές σούπας λάδι, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι ζωμό στο μείγμα και το σιγοβράζετε για 10 λεπτά. 
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 μέρη και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα. Τα κόβετε σε τετραγωνάκια (5*5 εκ.). Βάζετε στη μέση του κάθε κομματιού περίπου 2 κουταλιές γέμιση. Σχηματίζετε κανελόνια (ρολάκια). Τα τοποθετείτε σ'ένα μεγάλο λαδομένο ταψί και τα λαδώνετε ένα - ένα με ένα βουρτσάκι. Ψήνετε τα κανελόνια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (150C) για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο αλατισμένο ζωμό και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμα στους 180C. 
Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά, μαζί με το ζωμό και το τριμμένο τυρί. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts