English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Ιουνίου 2012

Τονοσαλάτα πικάντικη

Υλικά:
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
λίγες ελιές
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμό μισού λεμονιού
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση:
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με τον τόνο. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τις πιπεριές, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τις ελιές κομμένες σε φέτες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ταμπάσκο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού στη βάση μιας πιατέλας και από πάνω ρίχνουμε τη σαλάτα.  Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρε2 και μετά τη σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts