English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
2 βανίλλιες

Εκτέλεση:
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει -Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη -Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς -Χαμηλώνετε τη φωτιά -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει -Αποσύρετε από τη φωτιά -Προσθέτετε τις βανίλλιες -Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...