English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό καραμέλα

Υλικά:
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγη σκόνη βανίλια

Εκτέλεση: 
1. Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χτυπάμε τους κρόκους και 1/3 του φλιτζανιού από τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο και πυκνό μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Το προσθέτουμε προσεκτικά στο μίγμα των κρόκων και το ξαναβάζουμε πάνω στη κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε κρέμα καστάρντ, ελαφρά πηχτή.
3. Σε μια άλλη, μικρή κατσαρόλα λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, σκέτη, μέχρι να γίνει χρυσαφιά και καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στην κρέμα καστάρντ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η καραμέλα.
4. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε δοχείο που να μπαίνει στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μισοπαγώσει. Κατόπιν, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει τελείως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...