English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Ιουνίου 2012

Μύδια τηγανιτά

Υλικά:
500 γρ. καθαρισμένα μεγάλα μύδια
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σκληρό αλεύρι (ή για όλες τις χρήσεις) για το αλεύρωμα των μυδιών 

Για το χυλό
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελλάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
1/2 κούπας χλιαρό νερό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μύδια σε αρκετό νερό και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και κάνουμε ένα χυλό.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, αλευρώνουμε τα μύδια ένα ένα χωριστά, τα βουτάμε στο χυλό και τα τηγανίζουμε.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
(Μπορούμε να τηγανίσουμε τα μύδια και χωρίς το χυλό. Τα αλευρώνουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και το κουνάμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζουμε).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts