Υλικά
για τη μαρμελάδα:
2 κουτ. Ζάχαρη
2 κουτ. Ντομάτα (αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρια)
1 φύλλο Δυόσμου
2 φύλλα Βασιλικό
1 κουτ. Ξύσμα Λεμονιού
2 μπάλες παγωτού (κατά προτίμηση από κατσικίσιο τυρί)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα υλικά της μαρμελάδας με τη σειρά που αναφέρονται. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η μαρμελάδα (δηλ. να εξατμιστεί το νερό). Αφού πήξει, μπορούμε να την διατηρήσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σε μπολάκι βάζουμε πρώτα τη μαρμελάδα ντομάτας και προσθέτουμε μία μπάλα παγωτού.
για τη μαρμελάδα:
2 κουτ. Ζάχαρη
2 κουτ. Ντομάτα (αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρια)
1 φύλλο Δυόσμου
2 φύλλα Βασιλικό
1 κουτ. Ξύσμα Λεμονιού
2 μπάλες παγωτού (κατά προτίμηση από κατσικίσιο τυρί)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα υλικά της μαρμελάδας με τη σειρά που αναφέρονται. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η μαρμελάδα (δηλ. να εξατμιστεί το νερό). Αφού πήξει, μπορούμε να την διατηρήσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Σε μπολάκι βάζουμε πρώτα τη μαρμελάδα ντομάτας και προσθέτουμε μία μπάλα παγωτού.