English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Διαιτητικό παγωτό

Υλικά:
300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
Ξύσμα από ένα ξυλάκι Βανίλια
2 κουτ. σουπ. Μέλι
1 ασπράδι
150 γρ. Φράουλες

Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το ξύσμα βανίλιας και το μέλι. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε το.
2. Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπολ που κλείνει και αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
3. Πλύντε τις φράουλες και αφήστε τες να στραγγίξουν. Ψιλοκόψτε τες και ρίξτε μέσα τους τη σκόνη της βανίλιας. Ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε τες στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
4. Βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το με τις ψιλοκομμένες φράουλες και το τυχόν ζουμί που έβγαλαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts