English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό φράουλα

Υλικά:
1/2 κιλό φρέσκες ώριμες φράουλες
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
500 ml φρέσκο γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού
4 κρόκους αυγών
300 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι τους με τα φύλλα και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τις περνάμε από ψιλό σουρωτήρι ή από τουλπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και την αναμειγνύουμε με τις πολτοποιημένες και στραγγισμένες φράουλες. Βράζουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού, το οποίο το αφαιρούμε στο τέλος. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το καυτό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να ''δέσει'', ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην πάρει βράση.
Στη συνέχεια το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το μείγμα με τις φράουλες και τη σαντιγί, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε παγωτομηχανή. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ ν'αφρατέψει. Βάζουμε πάλι το παγωτό στην κατάψυξη και κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές (κάθε μία ώρα) και μετά το αφήνουμε να παγώσει καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts