English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό καφέ

Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 κοφτές κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.
Διαλύετε στο γάλα τον καφέ.
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει. γΑποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε τις βανίλλιες.
Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε σε παγωτομηχανή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts