English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουνίου 2012

Παγωτό παρφαί με σαβαγιάρ

Υλικά:
1 κουτί μόρφατ (σαντιγύ σε κρεμά)
1 νεροπότηρο ζάχαρη άχνη
4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
250 γρ. σαβαγιάρ
200 γρ. Κουβερτούρα λιωμένη
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες μαζί με 1/3 φλυτζανιού του καφέ κονιάκ (και τα δύο να συμπληρώνουν 1 φλυτζάνι)
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το γάλα και το κονιάκ και τα στρώνουμε σε μία φόρμα με σούστα. Κτυπάμε τη μόρφατ, την άχνη, τη βανίλια και 4 κρόκους. Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα αυτό πάνω στα σαβαγιάρ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη και τα ασπράδια κτυπημένα μαρέγκα. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από το προηγούμενο, όταν παγώσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts