English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Ιουνίου 2012

Ζελέ πορτοκάλι με CAMPARI & ΛΟΥΪΖΑ (του Στέλιου Παρλιάρου)

Υλικά:
125 γρ. Campari
500 γρ. φυσικό χυμό σαγκουίνι ή πορτοκάλι
200 γρ. ζάχαρη
30 φύλλα ζελατίνης
τα φύλλα από ένα κλαράκι φρέσκιας λουΐζας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουταλάκι γλυκού ξερή, θρυμματισμένη
φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Βράζουμε τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα του χυμού (250 γραμμ.) σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και, όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα, ρίχνουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό, το Campari και τη λουΐζα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια (ή σε ποτήρια που δεν χρειάζονται ξεφορμάρισμα) και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, να στερεοποιηθεί το ζελέ. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε με προσοχή τα μπολάκια σε ένα μπολ με καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τα ξεφορμάρουμε αμέσως σε πιατάκια.
Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...