English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9 Ιουλίου 2012

Μπισκότα μπανάνας

Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 1/3 κούπες ζάχαρη
1 κ.σ. μελάσα
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
1 κ.σ. βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι.
Στο μίξερ χτυπάω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μελάσα σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα για 2'. Πολτοποιώ τις μπανάνες και τις προσθέτω στο μείγμα τμηματικά. Προσθέτω και τη βανίλια κι ενώνω. Χαμηλώνω την ένταση στο μίξερ και προσθέτω το αλεύρι λίγο-λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί.
Κλείνω καλά με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνω στο ψυγείο για 30'. Βγάζω τη ζύμη, κόβω μικρά κομμάτια και τα ρολάρω μέσα στην παλάμη μου, σα να φτιάχνω μπαλίτσες.
Στρώνω λαδόχαρτο πάνω σε ταψί. Αραδιάζω τα μπαλάκια με μια απόσταση μεταξύ τους και τα πατάω ελαφρά, να αποκτήσουν πλακέ σχήμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14'-18', μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα στις άκρες τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts