English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Ιουλίου 2012

Μηλόπιτα με σοκολάτα

Υλικά
1 πακέτο πτί-μπερ μπισκότα αλεσμένα
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν παουντερ
60 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
80 γρ. αλεύρι
4 μήλα
4 αυγά

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι των 28 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα, το μπεικιν παουντερ και τα αλεσμένα πτι μπερ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα μήλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά, αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε επάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι το πιρουνάκι που θα βάζουμε να βγαίνει στεγνό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts