Υλικά
250 γρ Ρεβύθια
1 κουταλακι Σόδα
λίγο Ελαιόλαδο
½ κούπα Ρύζι για σούπες.
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό.
Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λαδί (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λαδί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό με το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να έχει μέσα λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).
250 γρ Ρεβύθια
1 κουταλακι Σόδα
λίγο Ελαιόλαδο
½ κούπα Ρύζι για σούπες.
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό.
Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λαδί (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λαδί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό με το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να έχει μέσα λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).