English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Ιουλίου 2012

Ρεβύθια με το ρύζι (παραδοσιακή συνταγή από το Τραχήλι Εύβοιας)

Υλικά
250 γρ Ρεβύθια
1 κουταλακι Σόδα
λίγο Ελαιόλαδο
½ κούπα Ρύζι για σούπες.
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό.
Την άλλη μέρα τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σόδα να βράσουν.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λαδί (να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας) και τα ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το λαδί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό με το ρύζι και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα (να έχει μέσα λίγο νερό όταν τα σβήσουμε).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...