English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13 Ιουλίου 2012

Σαρδέλες γεμιστές (παντρεμένες) σε αμπελόφυλλα

Υλικά
1/2 κιλό μεγάλες σαρδέλες, πλυμένες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι-σπλάχνα-εσωτερικό μεσαίο κόκκαλο
αμπελόφυλλα (τόσα όσα οι σαρδέλες)
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες (ημικύκλια)
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στην πρέσα
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό και λίγο σκόρδο και μία φετούλα λεμόνι.
Τυλίγετε σφιχτά με αμπελόφυλλο (διπλωμένο στη μέση).
Στο ταψί σας απλώνετε πρώτα τις ντομάτες, μετά τα κρεμμύδια κι αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε πάνω τους τις σαρδέλες βάζοντας κι ανάμεσά τους φετούλες λεμόνι.
Ό,τι μαϊντανό και σκόρδο περισέψει τα πασπαλίζετε πάνω από τις σαρδέλες.
Ραντίζετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...