English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Ιουλίου 2012

Τούρτα πορτοκαλοιύ

Υλικά
1 δόση παντεσπάνι
2 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
2&1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
4 κρόκοι αυγών
3-4 κομμάτια πορτοκάλι (γλυκό του κουταλιού φλούδα)
λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τό παντεσπάνι άπό την προηγουμένη μέρα. Τό κόβετε σέ 3-4 οριζόντια λεπτά φύλλα, άπό τά οποία τό ένα θά είναι πιο χοντρό και θά χρησιμοποιηθεί γιά βάση.
Δουλεύετε τό βούτυρο ή βιτάμ μέ τό χέρι σέ καθαρή σουπιερίτσα. Προσθέτετε ένα – ένα τούς κρόκους των αυγών και εξακολουθείτε τό δούλεμα. Ρίχνετε τό ξύσμα πορτοκαλιού, 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού και τήν άχνη, περασμένη άπό λεπτό συρμάτινο τρυπητό.
Δουλεύετε καλά τό μείγμα νά γίνει μιά αφράτη κρέμα. Τοποθετείτε τό χοντρό φύλλο τού παντεσπανιοϋ σέ γυάλινη πιατέλα και τό ραντίζετε μέ χυμό πορτοκαλιού. Απλώνετε επάνω μιά στρώση κρέμας πάχους ενός δακτύλου. Τοποθετείτε τό δεύτερο φύλλο κα’ι τό ραντίζετε μέ χυμό πορτοκαλιού. Απλώνετε δεύτερη στρώση κρέμας. Τοποθετείτε τό τρίτο και τό τέταρτο κατά τον ίδιο τρόπο. Στρώνετε τήν επιφάνεια και τά πλάγια της τούρτας μέ τήν υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε μέ τά αμύγδαλα και φετάκια άπό το γλυκό πορτοκάλι.
Τοποθετείτε στο ψυγείο γιά 4-5 ώρες νά πήξει ή κρέμα καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts