Υλικά
1/2 κιλό σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά κρατώντας όμως τα δύο φιλέτα του κάθε ψαριού ενωμένα στη ράχη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
Μέσα εκεί βυθίζουμε τα φιλέτα για να μαριναριστούν και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες.
Ενώνουμε ανά δύο τα διπλά φιλέτα των ψαριών έτσι ώστε να εφάπτονται/αγκαλιάζονται στο εσωτερικό τους μέρος.
Ψήνουμε σε χωνεμένα κάρβουνα περιχύνοντας συνεχώς με τη μαρινάδα έτσι ώστε να μη στεγνώσουν τα φιλέτα.
1/2 κιλό σαρδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά κρατώντας όμως τα δύο φιλέτα του κάθε ψαριού ενωμένα στη ράχη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
Μέσα εκεί βυθίζουμε τα φιλέτα για να μαριναριστούν και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες.
Ενώνουμε ανά δύο τα διπλά φιλέτα των ψαριών έτσι ώστε να εφάπτονται/αγκαλιάζονται στο εσωτερικό τους μέρος.
Ψήνουμε σε χωνεμένα κάρβουνα περιχύνοντας συνεχώς με τη μαρινάδα έτσι ώστε να μη στεγνώσουν τα φιλέτα.