English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Ιουλίου 2012

Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι

Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα σε σκόνη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μικρό σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

υλικά για το σιρόπι:
Ο χυμός 2 πορτοκαλιών
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
200 γρ. μπράντυ
Υλικά για τη διακόσμηση:
Φλούδες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα κανελλογαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλευρώνετε τις σταφίδες. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, εξακολουθώντας το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες στο μίγμα, σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε με το χέρι.
Λαδώνετε μια ψηλή φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το γλυκό με το μαχαίρι.
Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα μικρή και βράζετε για 5 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ κρύο με το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts