English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Ιουλίου 2012

Σουφλέ καβουριού

Υλικά
5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
6 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 1/3 φλιτζανιού τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού καβούρια(κουτιού)
6 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί.
Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά. Ώσπου να κρυώσει, στραγγίζετε τα καβούρια και τα ψιλοκόβετε. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε στην κρέμα. Ρίχνετε και τα καβούρια και ανακατεύετε.Προσθέτετε τέλος και τα ασπράδια, χτυπημένα μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά για να ενωθούν όλα μαζί.
Αδειάζετε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts