English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Ιουλίου 2012

Πατατολουκουμάδες

Υλικά
6 μέτριες πατάτες τριμμενες στον τρίφτη
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
5-6 κ.σούπας αλεύρι φαρινάπ
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει
Σ’ένα μπώλ ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες, τη φέτα, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να μην σκορπίζει το μίγμα όταν παίρνουμε κουταλιές …αν συμβαινει αυτό ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Παίρνουμε με κουταλι της σούπας και τηγανίζουμε μια μια κουταλια σε καυτό λάδι ώσπου να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα – δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα για να μην καούν.
Σερβίρονται οπωσδήποτε πολύ ζεστοί!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts